Keuring weegbruggen en weegapparatuur

Al onze Service technici zijn gecertificeerd en bevoegd om (her)keuringen (ook bekend als ‘ijken’) uit te voeren aan alle weegbruggen en overige weegapparatuur. Sinds augustus 2008 voor zowel automatische weeginstrumenten als niet automatische weegwerktuigen.

De nieuwe PRECIA-MOLEN vrachtwagen voor het keuren (ijken) van weegbruggen is operationeel. Vanaf nu zal deze opzienbarende combinatie beladen met 80 ton aan gewichten en een heftruck door Nederland rijden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft PRECIA-MOLEN bijzondere vrijstelling verleend om met zo’n zware vrachtwagen over de Nederlandse wegen te rijden. Hierdoor kunnen wij met één meetwagen, dus zonder extra ballast, alle weegbruggen keuren (ijken, kalibreren). Bekijk de video.

Door de aanschaf van een eigen testwagen zijn wij niet meer afhankelijk van derden voor de keuringen. De planning hebben we in eigen hand dus kunnen we er voor zorgen dat oplevering en keuring van de weegbrug kort na elkaar plaats vinden. De keuringen worden vakbekwaam uitgevoerd door onze eigen service engineers. Vanzelfsprekend beschikken zij over het certificaat Erkend Keurmeester van het NMi.

Wij kunnen onze klanten nu nog beter van dienst zijn omdat zij snel de beschikking hebben over een operationele én voor handelsdoeleinden geschikte weeginstallatie.

 PRECIA-MOLEN is MID gecertificeerd.

Precia-Molen gewichtenwagen - MID gecertificeerd

 Nieuw: R51 gecertificeerd voor het keuren van controlewegers

Onder het toeziend oog van het NMi zijn audits afgenomen voor het keuren van controlewegers.
PRECIA-MOLEN is nu erkend keurder conform OIML R51.

 

Revisie, reparatie en ombouw (verouderde) apparatuur

Ondanks onderhoud en reparaties veroudert apparatuur en zal na verloop van tijd niet meer aan de originele specificaties voldoen of passen binnen de bedrijfssituaties.

Revisie en/of ombouw kunnen een eventueel noodzakelijke vervanging uitstellen of overbodig maken.

Voor reparaties neemt u contact op met onze serviceafdeling. Zij stellen alles in het werk zo snel mogelijk een oplossing te bieden.

Revisie, reparatie en ombouw (verouderde) apparatuur